Şeytanilerin birleştirdiği iki topluluk (Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği) Müslümanlara karşı yeni haçlı seferinde
Parlamentonun alt kanadı 2016'da daha geniş kapsamlı bir burka yasağı öngören yasayı gündemine almış ancak tasarı yasalaşmamıştı.
Yeni yasa yüzü tamamen örten, (motosiklet kaskı da dahil) kıyafetleri tüm kamu binalarında yasaklıyor ancak sokaklar yasak kapsamının dışında tutuldu.
Yasa taslağı 2015'te önerildiğinde, Hollanda'daki Müslümanlar için anayasa ile güvence altına alınan din ve inanç özgürlüğü hakkına karşı olması ve güvenlik gerekçesinin zayıf bir argüman olduğu gerekçeleriyle söz konusu yasa eleştirilmişti.
Yasanın eleştirilme sebeplerinden bir diğeri ise, yasa yapılmasını gerektirmeyecek kadar az sayıda kadının peçe veya burka giymesi.
Burka ve peçeye karşı yasal ve hukuksal düzenleme yapan diğer ülkeler arasında, Belçika, Fransa, Danimarka ve İspanya da yer alıyor.
ABD Anayasa Mahkemesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Müslüman ülkelerin bazılarına uyguladığı seyahat yasağını anayasaya uygun buldu. Anayasa Mahkemesinin kararının 5'e karşı 4 oyla aldığı belirtildi.
Anayasa Mahkemesinin onayladığı yasağa dahil olan ülke vatandaşları ABD'ye giremiyordu.
ABD Başkanı Trump, 7 Müslüman ülkenin (Irak, İran, Suriye, Sudan, Libya, Somali Yemen) vatandaşlarının ülkeye girişini yasaklamıştı. Trump'ın seyahat yasağı, Müslümanlara karşı ayrımcılık içerdiği iddiasıyla Anayasa Mahkemesine taşınmış, bu nedenle kararın uygulanması durdurulmuştu.