Aşağıda okuyacaklarınızla, Sağlık Bakanlığı bürokrasisinin Türkiye'deki yerelleşme ve millileşmeyi engellediğini nasıl itiraf ettiğini göreceksiniz.
Bu açıklama, cari acığa neden olan en büyük kaçaklardan birinin de sağlık sektöründeki soygunundan kaynaklandığını gözler önüne seriyor. Oysa bu yeni bir bilgi değil.
Biz aylar önce buna yönelik çok sayıda haber ve makaleye imza attık. Sağır sultanın duyduklarını Sağlık bürokrasisi duymak istemedi. Maliye Bakanlığı umursamadı. Bugün SGK'nın harcamalarının en az yarısı israf ve soygunlardan oluşuyor.
Devlet bu alana el atsa on milyarlaca doları cepte kalır. Kimbilir, belki bu vesileyle atar!
--------------------------------------------------------------------------
Bu cerahat patlarsa tıp FETÖ'sü ne olur?
--------------------------------------------------------------------------
Türkiye'ye açılan ekonomik savaşa karşı Sağlık Bakanlığı da harekete geçti. İthal ürünlerin alımını azaltmak için çalışma başlatıldı. Yerli firmalara ilaç ve tıbbi cihaz konularında verilen AR-GE desteği arttırılacak. Yıllık 125 milyar dolar yurt içinde kalacak.
Türkiye'de en çok para harcanan alanların başında sağlık sektörü geliyor. Dünyada en çok ilaç kullanan ve sağlık hizmetine en sık başvuran ülkelerden olan Türkiye'nin kullandığı ürünlerin çoğu ithal olup yılda 125 milyar doların üzerinde harcama yapılıyor. Sağlık Bakanlığı da harekete geçerek, bu harcamaların yurt içinde kalması için bir dizi çalışma başlattı.
YERLİ FİRMALARA DESTEK
Konuyla ilgili Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre tıbbi cihaz ve ilaç AR-GE'si yapan yerli firmalara verilen destek arttırılacak. Bilimsel katkı, laboratuvar hizmeti ve maddi destek de bunlar arasında yer alacak.Bunun yanı sıra yerli ilaç ve cihaz konusunda da Türk firmalarının bürokratik işlemlerini kolaylaştıracak bazı çalışmalar hayata geçirilecek.
CARİ AÇIĞI DÜŞÜRECEK
Bakanlık yerli firmalar haricinde yatırımını Türkiye'ye yapan yabancı ilaç ve tıbbi cihaz üreticilerine de büyük destek sağlayacak. Bu kapsamda sağlığa harcanan milyar dolarlar yurt içinde tutularak cari açığın önemli oranda düşürülmesi planlanıyor. Ayrıca Bakanlık, sağlık turizminden büyük pay almak için de çalışmalarına hız verdi.
KRİZ FIRSATA ÇEVRİLECEK
Kuru fırsata çevirmeye hazırlanan Bakanlık, dövizin yüksek olması sebebiyle yabancı turistlere yönelik fiyatları daha cazip hale getirecek. Böylece yabancı turistlere sağlık turizmi kapsamında verilecek olan hizmeti ‘cazip ve kaliteli hizmet' sloganıyla Türkiye'ye çekecek. Bakanlık bu kapsamda önümüzdeki yıllarda değeri milyarlarca dolara ulaşan döviz getirisi sağlayacak.
BU VAATLERİN FİKRİ TAKİBİNİ YAPACAĞIZ, İNŞAALLAH VAATLER YERİNE GETİRİLİR
Geçmişte yapılan yolsuzlukların hesabı bir bir sorulsun... tabi ki önlem almalılar ...biz burda adımlarımızı ülkemizin geleceğine ayarlamışız..listeden bir şey çıkarmışız, bu mu daha etkili yoksa tıpta yapılan ithal yolsuzluğuna dur demek mi? bu yapılmazsa buna izin veren, göz yumanlar....yatağına yattığında gözlerini yumamazlar....isterler çok isterler gözlerini yummayı ama yumamazlar...Allah onların uykularını elinden alır...
Daha önce Akdeniz üniversitesi tıp fakültesindeki borç batağından sonra bir de itirafçı sağlık malzemesi satışı yapan biri çıkmış oralarda nelerin döndüğü ortaya saçılmıştı....hala harekete geçen bir babayiğit olmadı mı? Hayat felsefesi edindiğim yerli ve milli duruşu son birkaçgündür alış veriş listesini tamamen arındırarak artık tam bir boykot haline getirmişken....sağlık bakanlığı yatmış yatmış daha yeni harekete geçmiş ise oralarda oturmasınlar....